Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Puruli Kültür Sanat’ın düzenlendiği Engelsiz Filmler Festivali, 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da ve 4-5 Kasım tarihlerinde Eskişehir’de izleyicileriyle bir araya gelecek. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl Belmin Söylemez’in “Ayna Ayna”, Orçun Köksal’ın “Bars”, Somnur Vardar’ın “Boşlukta”, Kaan Müjdeci’nin “Iguana Tokyo” ve Berna Gençalp’in “Kim Mihri” filmleri yarışacak.

Bu yıl Ulusal Uzun Film Yarışması jürisinde, sinema yazarı Şenay Aydemir, kurgucu Selda Taşkın ve yapımcı Zeynep Ünal yer alıyor. Yarışmada jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri belirlenecek.

Ayrıca Seyirci Özel Ödülü de izleyicilerin oylarıyla sahibine ulaşacak. Seyirciler oylarını Braille alfabesi ile basılan pusulalarla da kullanabilecek.

Ödül sahipleri, 26 Ekim Perşembe günü Goethe Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak.

YARIŞMADA 5 ÖDÜLLÜ FİLM YARIŞACAK

“Ulusal Uzun Film Yarışması”nda bu yıl Belmin Söylemez’in 42’inci İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü alan ve farklı hayatlara sahip üç kadının yollarının kesişmesi ile başlayıp üzerlerindeki baskının artmasıyla hayalleri için aynı kararları almaya sürüklenmelerini anlatan “Ayna Ayna”, Orçun Köksal’ın 42’inci İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülen ve soyu tükenmiş Anadolu parsına dair bir iz bulmak isteyen zoolog Emre ve Veysel’in Anadolu’da bir yolculuğa çıkmasıyla gelişen olayları konu alan “Bars”, Somnur Vardar’ın 55’inci SİYAD Ödülleri’nde En İyi Uzun Metrajlı Belgesel Ödülü’nü kazanan ve inşaatlarda duvarcılık yapan Ferhat ile Emrah’ın zorlu çalışma koşulları ve gelecek kaygısıyla bunalıp bu kısır döngüden çıkmanın arayışını anlatan “Boşlukta”, Kaan Müjdeci’nin 69’uncu Cannes Film Festivali’nde, Cannes Cinéfondation L’Atelier’e seçilen ve Tokyo’da yaşayan bir ailenin, evcil iguanalarının tüm sürecini izlediği ‘M2’ adlı sanal gerçeklik oyununu oynamaya başlamalarıyla hayatlarının tamamen değişmesini anlatan “Iguana Tokyo”, Berna Gençalp’in proje tasarımını, filmin senaryosunu ve yönetmenliğini yaptığı 59’uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Belgesel Film Ödülü’ne sahip olan, Mihri’nin 19. yüzyılın sonunda Osmanlı İstanbul’unda başlayıp Roma, Paris ve New York’a uzanan hikayesini ortaya çıkarmak için, “Kim Mihri” sorusuna cevap arayan “Kim Mihri” olmak üzere 5 film yer alıyor.

TÜM GÖSTERİMLER ERİŞİLEBİLİR OLACAK

Festival programında yer alan tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile izlenebilecek. Gösterimlerin ardından, film ekipleriyle yapılan söyleşilerde, forumlarda ve atölyelerde işaret dili tercümesi yapılacak.

“Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm gösterimler ve etkinlikler İngilizce olarak da takip edilebilecek.

Engelsiz Filmler Festivali 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Paribu Cineverse ANKAmall, Goethe Institut ve 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM salonlarında izleyicilerle buluşacak. Kısa Film Yarışması kapsamındaki 14 film ise tüm Türkiye’den 20-26 Ekim tarihleri arasında eff2023.muvi.com adresinden de çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Author: adminhost

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir