Sağlığı tehlikeye düşürecek gıda listesinde et ve eşek eti tespiti arttı
1 min read

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıda listesinde et ve eşek eti tespiti arttı

Özel Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine 22 Ekim’de 5 ürün daha eklendi.

Böylece sağlığı tehlikeye düşüren gıdaların sayısı 106’ya yükseldi.

İZMİR KÖFTE’DEN AT VE EŞEK ETİ ÇIKTI

Mersin ilinin Mezitli ilçesindeki Çoban Et Şarküteri-Nesim Gündüz firmasında dana etinde tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.

Manisa ilinin Kırkağaç ilçesindeki Çavuşun Yeri-Tuğba Çağış firmasında İzmir köftede tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.

Manisa ilinin Kırkağaç ilçesindeki Arzum Pide Salonu-Meryem firmasında, pide iç harcında tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesindeki Yusuf Can Et Dünyası-Ayşe Aşçıbaşı firmasına kırmızı parça ette tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Hüseyin Kaynak’a ait hareketli araçta kırmızı parça ette tek tırnaklı eti tespiti yapıldı.

LİSTEYE YENİ KATILANLAR

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar lisesine de 22 Ekim’de yeni 12 firma katıldı ve bu listedede toplam sayı 677’ye çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir